المطبخ المصري..أكلات شعبيةالكشريالمكونات:-2 بصله متوسطه
10 فصوص ثوم
كوب عصير طماطم
ربع ك مكرونه(نوعين..اسباجتي..هلال)
كوب ارز مصري
نصف كوب شعريه
ربع كوب عدس اصفر
ربع كوب عدس بني(بجبه)
حوالي كوب الا ربع زيت
ملح
شطه
بهارات مشكله..
الطريقه:-
اول شي يتم بشر البصل..و تحميره في كميه زيت مناسبه..(الزيت المتبقي منه سيستخدم في اعداد باقي المقادير)
يتم عمل الارز الخاص بالكشري..بتحمير مقدار من الشعريه في ملعقة زيت ..حتي يصبح لونها بنيا ثم يضاف اليها الارز المغسول..و عند الغليان يضاف العدس الاصفر..و تهدأ النار حتى تمام النضج..حوالي من 20 الى 25 دقيقه..
انا صورته و هو سخن عشان كده الصوره مطلعتش كويسه من البخار..
يتم سلق المكرونه ووضع كميه مناسبه من الملح اثناء السلق..و عند تمام النضج يتم تصفيها و شطفها بالماء..و توضع في اناء كميه من الزيت(حوالي ملعقه كبيره) و تضاف اليه المكرونه و تقلب جيدا معه ..
يتم عمل الصلصه الخاصه بالكشري..بتحمير كميه مناسبه من الثوم..حتى الاصفرار و اضافه عصير الطماطم اليها..و عند الغليان تهدأ عليها النار حتى تقل كميتها و بعدين نظبط الملح و نضيف الشطه الحمراء.. بالاضافه الى طبق السلطه الخضراء..بالمكونات اللي تحبوها..
اخر حاجه سلق العدس البني حوالي 20 دقيقه و تصفيته و نضيف اليه الملح و البهارات و كميه صغيره من الزيت....طعمه بيكون حلو جدا بالطريقة دي..
نبتدي بتجميع الطبق..
بوضع طبقة من الارز..ثم طبقة من المكرونه..ثم كميه من البصل..كما مبين بالصوره.
ثم نضيف العدس البني..اليه
ثم كميه خفيفه من البصل المحمر..
ثم يقدم بالهناء و الشفاء..
ان شاء الله يا رب يكون عجبكم..و اكون وفقت في تقديمه..