منتديات اشـرف بـدوي
عزيزي الزائر اذا كنت عضو اضغط علي دخول
اذا لم تكن واردت التسجيل اضغط علي تسجيل
ان اردت ان تتصفح المنتدي فقط اضغط علي اخفاء
اشرف بدوي
منتديات اشـرف بـدوي
عزيزي الزائر اذا كنت عضو اضغط علي دخول
اذا لم تكن واردت التسجيل اضغط علي تسجيل
ان اردت ان تتصفح المنتدي فقط اضغط علي اخفاء
اشرف بدوي
منتديات اشـرف بـدوي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات اشـرف بـدوي


 
الرئيسيةالكشري I_icon_mini_portalأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكشري

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اشرف بدوي
Admin
Admin
اشرف بدوي


ذكر
الابراج : الجدي
النمر
عدد المساهمات : 514
1129
احترام قوانين المنتدى : %100
10
16/08/2009
العمر : 61

الكشري Empty
مُساهمةموضوع: الكشري   الكشري I_icon_minitimeالسبت سبتمبر 12, 2009 2:38 am

المطبخ المصري..أكلات شعبية

الكشري

المكونات:-2 بصله متوسطه
10 فصوص ثوم
كوب عصير طماطم
ربع ك مكرونه(نوعين..اسباجتي..هلال)
كوب ارز مصري
نصف كوب شعريه
ربع كوب عدس اصفر
ربع كوب عدس بني(بجبه)
حوالي كوب الا ربع زيت
ملح
شطه
بهارات مشكله..
الطريقه:-
اول شي يتم بشر البصل..و تحميره في كميه زيت مناسبه..(الزيت المتبقي منه سيستخدم في اعداد باقي المقادير)

يتم عمل الارز الخاص بالكشري..بتحمير مقدار من الشعريه في ملعقة زيت ..حتي يصبح لونها بنيا ثم يضاف اليها الارز المغسول..و عند الغليان يضاف العدس الاصفر..و تهدأ النار حتى تمام النضج..حوالي من 20 الى 25 دقيقه..

انا صورته و هو سخن عشان كده الصوره مطلعتش كويسه من البخار..


الكشري Dfac7e270e

يتم سلق المكرونه ووضع كميه مناسبه من الملح اثناء السلق..و عند تمام النضج يتم تصفيها و شطفها بالماء..و توضع في اناء كميه من الزيت(حوالي ملعقه كبيره) و تضاف اليه المكرونه و تقلب جيدا معه ..


الكشري 6f1c36be24

يتم عمل الصلصه الخاصه بالكشري..بتحمير كميه مناسبه من الثوم..حتى الاصفرار و اضافه عصير الطماطم اليها..و عند الغليان تهدأ عليها النار حتى تقل كميتها و بعدين نظبط الملح و نضيف الشطه الحمراء.. بالاضافه الى طبق السلطه الخضراء..بالمكونات اللي تحبوها..


الكشري Fee3df0508

اخر حاجه سلق العدس البني حوالي 20 دقيقه و تصفيته و نضيف اليه الملح و البهارات و كميه صغيره من الزيت....طعمه بيكون حلو جدا بالطريقة دي..

نبتدي بتجميع الطبق..

بوضع طبقة من الارز..ثم طبقة من المكرونه..ثم كميه من البصل..كما مبين بالصوره.

الكشري 2a43b11b58

ثم نضيف العدس البني..اليه

الكشري 49248b2617

ثم كميه خفيفه من البصل المحمر..

الكشري F63d8e7085

الكشري A69c1550f6

ثم يقدم بالهناء و الشفاء..

الكشري 5e144c1d00

ان شاء الله يا رب يكون عجبكم..و اكون وفقت في تقديمه..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكشري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات اشـرف بـدوي :: المطبخ :: اكلات شعبية مصرية-
انتقل الى: